FICEP gerenda fúró-daraboló megmunkáló vonalak

FICEP gerenda fúró-daraboló megmunkáló vonalak

Az 1930-ban alapított olasz FICEP SpA. a világ legnagyobb acélszerkezet gyártó gépekre szakosodott gyártóvállalata, 125 országban van képviselete ill. leányvállalata.

A cégnek 5 gyártóüzemmel rendelkezik,  központja az olaszországi Gazzadaban található, a Milanó Malpensa repülőtértől cca 35 percre.

Cégünk 2003 óta képviseli Magyarországon a FICEP SPA-t. A FICEP SpA termékválasztéka kompromisszumok nélkül lefedi a teljes acélszerkezetgyártást, a gyártási feladatokra van akár többféle megoldása is, melyek közül minden felhasználó megtalálhatja a leginkább megfelelőt. A FICEP SpA élenjár az iparággal kapcsolatos kutatás-fejlesztésben, számos ma már szokásosnak tekinthető műszaki megoldás eredetileg FICEP szabadalmon nyugszik.

 

 

 

A FICEP SpA sokféle megoldást ajánl a acélgerendák és idomok feldolgozására.

A FICEP EXCALIBUR egy darab vízszintes tengelyű fúróorsóval rendelkezik maximum 1200 mm-es gerendák megmunkálására és nem tartalmaz integrált vagy illeszthető fűrészt.  Az EXCALIBUR ideális megoldás kisebb – közepes vállalkozások számára meglévő fűrészhez a fúrás és jelölés élőmunka igényének kiváltására és a mai igényeknek megfelelő pontosság biztosítására.  A gép a kiegészítő CNC tengelyével marásra és marásos jelölésre (scribing) is alkalmas.

 

A FICEP VANGUARD és VALIANT nagyteljesítményű gépek közös jellemzője, hogy 3 automatikus szerszámcserélővel ellátott fúróorsót alkalmaznak és kombinálhatók a KATANA fűrészsorral teljesen automatizált fúró-fűrészelő sor kialakítására. A fúrógép nélküli automatikus fűrészsor önmagában külön termékcsoportot képez, a neve KATANA.

Ha szükséges, a komplett fúró-fűrészelő sor egy további modullal bővíthető: termikus vágórobot (FLEX ill NOZOMI ) is illeszthető hozzá. A VANGUARD és VALIANT gépek több változatban készülnek.

A legnagyobb gerenda keresztmetszet 1220 x 610 mm. Az orsóteljesítmény 31 kW. Főbb funkciók: fúrás, marás, menetelés, jelölés marással (scribing), jelölés beütéssel, darabolás fűrésszel max -60/+60 fokban. A gépekhez nagyon sok különféle megmunkálási és hatékonyság növelő opció vásárolható.

 

A FICEP legnagyobb fúró-maró központja a portálos, 3 orsós FICEP ENTERPRISE.

A legnagyobb változat 4000x1800 mm befoglaló keresztmetszetű szerkezetek megmunkálását is lehetővé teszi. A rendkívűl hatékony direct-drive meghajtással felszerelt gép fejlett pozicionáló rendszert alkalmaz a nagyméretű munkadarabok pontos megmunkálása érdekében.

 

A képek a FICEP oldaláról ill. prospektusából származnak.

 

https://www.ficepgroup.com/steel-construction-machinery/beams-and-pipes/

https://www.youtube.com/c/FicepCorporationMAINCHANNEL 


Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk