FICEP szögvas és laposvas megmunkáló vonalak

 

Az 1930-ban alapított olasz FICEP SpA. a világ legnagyobb acélszerkezet gyártó gépekre szakosodott gyártóvállalata, 125 országban van képviselete ill. leányvállalata.

A cégnek 5 gyártóüzemmel rendelkezik,  központja az olaszországi Gazzadaban található, a Milanó Malpensa repülőtértől cca 35 percre.

Cégünk 2003 óta képviseli Magyarországon a FICEP SPA-t. A FICEP SpA termékválasztéka kompromisszumok nélkül lefedi a teljes acélszerkezetgyártást, a gyártási feladatokra van akár többféle megoldása is, melyek közül minden felhasználó megtalálhatja a leginkább megfelelőt. A FICEP SpA élenjár az iparággal kapcsolatos kutatás-fejlesztésben, számos ma már szokásosnak tekinthető műszaki megoldás eredetileg FICEP szabadalmon nyugszik.

 

 

 

A szögvasak megmunkálása a FICEP SpA egyik hagyományos termék szegmense, a világ legtöbb országában a villamos távvezeték oszlopok jelentős részét FICEP gépeken gyártották. A FICEP  A, SP, XP, HP lyukasztást alkalmaznak (a maximális lyukasztható átmérő 32 mm) míg a FICEP RAPID fúrással készíti a lyukakat, maximum 40 mm átmérőig.  Az egyes tipusok funkciói és opciói is eltérhetnek egymástól, de minden tipusnál lehetséges a kicsípés és a beütéses jelölés, és a pontos automatikus darabolás a beépített ollóval vagy tárcsás darabolóval. A szelvények nagy pontoságú előtolását csipesz végzi. Minden FICEP szögvas megmunkáló sorhoz rendelhető automatikus alapanyag beadó asztal, mely a beadó görgősorra automatikusan ráemeli a profilt.

A 2 fúrófejes FICEP RAPID automatikus szerszámcserélővel és kiegészítő CNC tengellyel is rendelkezik, így marásos jelölés (scribing) és marásos megmunkálás is lehetséges, beleértve a szögvas szárak élmarását hegesztési előkészítésre. A FICEP RAPID esetében karbid tárcsás fűrész is végezheti a darabolást.  A maximális megmunkálható szögvas méret 350x350x40 mm.

 

A FICEP a laposvasak tömeges megmunkálására külön gépcsaládot fejlesztett ki, a TIPO D és TIPO D-50F gépeket. Mindkét gép képes igen komplex műveletek végzésére: szögben vágás, kicsípés, darabolás, lyukasztás, jelölés. A maximális laposvas méret mindkét tipusnál 500 x 25 mm. A TIPO D lyukasztást és fúrást és ollós darabolást, a TIPO D-50F csak fúrást és karbid betétes tárcsás darabolást alkalmaz.

A TIPO D-50F 2 db direkt meghajtású 27 kW teljesítényű fúróorsóval, orsónként 8 szerszámhelyes szerszámcserélővel és 220 mm löketű kiegészítő tengellyel rendelkezik az orsóknál, míg a beépített tárcsás daraboló +/- 60 fokig alkalmas szögben vágásra, így a gép bonyolult megmunkálásokra is képes szögvasakon, laposvasakon,  zárt –és nyitott szelvényeken.

 

A képek a FICEP oldaláról ill. prospektusából származnak.

 

FICEP szögvas és laposvas megmunkáló vonalak

https://www.youtube.com/c/FicepCorporationMAINCHANNEL 


Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk